Alexandra

Er bestaat geen betrouwbare zelftest voor HAE. De arts stelt een diagnose op basis van de symptomen en de familiegeschiedenis van de patiënt, en via een bloedonderzoek.

Symptomen HAE

Een van de symptomen van HAE zijn plotse en pijnlijke zwellingen, die zowel inwendig als uitwendig voorkomen: in de buik, hals, gezicht, handen, voeten of luchtwegen. Klachten zijn buikpijn, braken en diarree. De zwellingen zijn soms ernstig, en kunnen zelfs levensbedreigend zijn. Een aanval begint vaak op één plaats, en breidt dan uit naar een andere. Vaak zijn de aanvallen onvoorspelbaar en treden ze op zonder waarschuwing. 

Snelle medische hulp cruciaal bij HAE

Het is belangrijk om te weten dat HAE een ernstige aandoening is en dat patiënten snel medische hulp moeten zoeken wanneer ze symptomen ervaren. Zelfdiagnose en zelfmedicatie kunnen gevaarlijk zijn en tot ernstige complicaties leiden.

Vaak is het een specialist die de diagnose van HAE stelt, zoals een allergoloog of een immunoloog. Zij kunnen de symptomen van de patiënt evalueren, een bloedonderzoek uitvoeren en eventueel een biopsie uitvoeren.

Wij gebruiken cookies

We gebruiken cookies op deze website om bezoekers te tracken via Google Analytics. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord. Meer informatie